Одштампајте ову страницу

ВЛАДИКА ЈОВАН: "ВЛАДАЈТЕ СЕ ДОСТОЈНО БОГА КОЈИ ВАС ЈЕ ИЗАБРАО"

ВЛАДИКА ЈОВАН: "ВЛАДАЈТЕ СЕ ДОСТОЈНО БОГА КОЈИ ВАС ЈЕ ИЗАБРАО"У 23. четвртак по Духовима, на дан Светог свештеномушеника Лукијана, Владика Јован је служио Свету Архијерејску Литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу уз саслужење братства овога светога храма.

У својој беседи Владика је нагласио да су, како нас то учи читање из данашњег Апостола, апостоли сведочили живу веру делима и радом. Апостол Павле је као образован човек плео корпе и није срамота радити поштен посао, какав год он био, али је срамота бавити се нечасним делатностима. Модеран човек хоће својим радом да покори сав свет и створену природу себи, а ми?! Као да смо се олењили, биле су речи Владике Јована. Даље он наставља и каже да су због христољубља Солуњана апостоли подносили сваку тешкоћу и муку вредно проповедајући Јеванђеље, те је христољубље једних трудом, радом и марљивошћу побудило човекољубље код других. Господ је с неба постао човек на Земљи да би људима дао силе и снаге да живе по Богу и у Богу. Јер живот ван Бога није достојан човека и зато треба да се владамо достојно Бога који нас је изабрао, била је поука Владике верном народу.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Литургији су присуствовали ученици Техничке школе са својим вероучитељем Миљаном Антићем, а након причешћа свих, Владика је посетио братство Старе Милошеве Цркве.

ђакон Мирослав Василијевић