Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈСКО КРШТЕЊЕ У СЕЛЕВЦУ

ЛИТУРГИЈСКО КРШТЕЊЕ У СЕЛЕВЦУНа празник Светих мученика Онисифора и Порфирија, 22. новембра 2010. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Силаска Светог Духа на апостоле у Селевцу код Смедеревске Паланке.

Уз присуство великог броја деце ученика веронауке, парохијана и пријатеља надлежног пароха Ненада Петровића и његове супруге Драгане, Првојерарх шумадијски крстио је у току Литургије њиховог сина Гаврила.

Речима очинске бриге и љубави упућеним оним најмлађима, Владика Јован је богонадахнуто говорио о смислу и значају свете тајне крштења, подсећајући на значај благодати Божије која се током крштења излива на новокрштеног. Крштење је неодвојиво од Тела и Крви Христове, јер се причешћем сједињујемо са Христом.

Крштењем ми постајемо чланови Цркве, али без живота са Црквом и у Цркви, немогуће је ући у Царство небеско.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у Селевцу

На крају Владика Јован је честитао родитељима и куму, али их и подсетио на велику одговорност према новокрштеном Гаврилу. Овај богоугодни чин посебно је улепшало умилно појање дечијег црквеног хора из Азање. Након завршене Свете Литургије, Његово Преосвештенство, сви присутни свештеници и верни народ, узели су учешће у трпези љубави коју су припремили родитељи новокрштеног Гаврила.