ПРОСЛАВА БОЖИЋА У КРАГУЈЕВАЧКОЈ САБОРНОЈ ЦРКВИ

ПРОСЛАВА БОЖИЋА У КРАГУЈЕВАЧКОЈ САБОРНОЈ ЦРКВИПразник Рођења Христовог – Божић објавио је читавом свету да је помирено небо са земљом и да је “Бог толико заволео свет да је и Сина Свога Јединороднога дао, да сваки који верује у њега не погине, него да има живот вечни.” (Јн.3,16).

Као некад безазленим пастирима, који су представљали стари Израиљ тако и нама данашњим хришћанима новом Израиљу, анђео Божији “јавља радост велику која ће бити свему народу” (Лк. 2,10). Ту радост донео је на свет Оваплоћени Бог – Христос који се родио да подигне палог човека и да га обнови у своме лику.

Овом небеском радошћу испунила су се срца и озарила лица верног народа Крагујевца окупљеног у Саборном храму о празнику Рођења Господа нашег Исуса Христа. Свету Архијерејску Литургију служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење свештенства и верног народа. Зраке неба на земљи пренео је у домове широм Србије Јавни сервис Радио Телевизије Србије и тако се укључио у јавну службу Народа Божијег омогућујући свима који су били спречени да учествују у Светој Литургији да доживе ову радост велику.

Као и сваке године прочитана је посланица Његове Светости Патријарха српског Г. Иринеја и отачествених Архијереја.

Након Свете Архијерејске Литургије настављено је заједничарење за трпезом љубави у новом Епархијском двору.

јереј Зоран Врбашки



ФОТОГАЛЕРИЈА 1 - БАДЊЕ ВЕЧЕ


ФОТОГАЛЕРИЈА 2 - БАДЊЕ ВЕЧЕ


ФОТОГАЛЕРИЈА 1 - БОЖИЋ


ФОТОГАЛЕРИЈА 2 - БОЖИЋ