Одштампајте ову страницу

9. СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИ

9. СВЕТОСАВСКИ ТУРНИР У ЈАГОДИНИ У уторак 25. јануара 2011. године благословом Њеоговог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, а у организацији црквених општина Св .ап. Петра и Павла и Св. арх. Михаила и Гаврила, јагодинских вероучитеља и јагодинских средњих школа одржан је 9. по реду Светосавски турнир у Јагодинској хали спортова “ЈАСА”.

Турнир је почео у 10 сати певањем Светосавске химне, а затим су снаге у женском рукомету одмериле ученице Економске школе “Славка Ђурђевић” и Гимназије “Светозар Марковић”. После њих су малом фудбалу снаге одмерили ученици ЕГШ “Никола Тесла” и Прве техничке школе. Светосавски турнир је завршен ревијалном утакмицом у малом фудбалу између екипа састављених од јагодинских вероучитеља са једне стране и професора средњих школа са друге стране. Цело такмичење је протекло у амбијенту какав доликује Ономе у чију част је игран.

Треба истаћи да је сваки учесник на турниру добио као поклон светосавску мајцу , а победничким екипама су припале иконе нашег највећег светитеља и просветитеља Светог Саве. Овај турнир је још једном показао изузетну сарадњу између Цркве и просвете, и на тај начин подсетио на дело и пут Светог Саве којим је он ишао и на који смо сви позвани да идемо, а то је Пут Богочовека Христа.

вероучитељ Борис Милосављевић