Одштампајте ову страницу

СПАСОВДАН СЛАВА МАНАСТИРА САРИНАЦ

СПАСОВДАН СЛАВА МАНАСТИРА САРИНАЦНа дан када наша Света Црква прославља велики хришћански празник Спасовдан, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Саринац надомак Крагујевца.

У велелепној светињи која Вазнесење Господње прославља као своју храмовну славу, окупио се велики број благочетстивог народа.

Светом Литургијом началствовао је Владика Јован уз саслужењење протојереја – ставрофора Зорана Крстића, протојереја – ставрофора Саве Арсенијевића, протојереја – ставрофора Рајка Стефановића, протојереја – ставрофора Милована Антонијевића, протојереја Живомира Газдића, јереја Бобана Сеновића и ђакона Небојше Јаковљевића.

Беседа епископа шумадијског и администратора крушевачког Г. Јована

Честитајући славу Владика је у својој беседи говорио о значају и величини празника. Господ нам је својим Вазнесењем показао да ћемо и ми бити вазнети на небо. Празник Вазнесење нам објашњава шта је смисао нашег живота. А смисао нашег живота јесте да се сјединимо са Господом у вечном непролазном Царству небеском. Каш то се Господ узнео телом на небо, тако ћемо и ми по речима Апостола Павла бити узнесени ако се удостојимо, између осталог рекао је Владика Јован у својој беседи. Након резања колача и трократног опхода око храма уследила је трпеза љубави коју је за све присутне припремило братство храма.