Одштампајте ову страницу

ОСВЕЋЕЊЕ ЗВОНА У АМЕРИЋУ

ОСВЕЋЕЊЕ ЗВОНА У АМЕРИЋУДана 25. јуна 2011. године када наша света Црква молитвено прославља преподобног Онуфрија Великог и преподобног Петра Атонског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење Архијерејског намесника младеновачког протојереја-ставрофора Драгољуба Ракића у поподневним сатима осветио је звоно за храм светог Никодима Српског у селу Амерић недалеко од Младеновца.

Звоно које је тешко 200 килограма прилог је мештана села Амерић.

Свесрдним залагањем надлежног пароха јереја Милана Јовановића и новог грађевинског одбора на чијем челу је новопостављени председник г. Мирољуб Васиљевић настављени су радови на овој прелепој светињи.

Беседа епископа шумадијског и администратора крушевачког Г. Јована

Након освећења звона Преосвећени Владика се обратио присутном народу говорећи да је управо звоно то које позива верни народ у храм, на службу Божију, а грех остаје на нама ако се не одазовемо на његов позив и не узмемо учешћа у Евхаристијском сабрању.

На крају је наш Првојерарх благословио даљи наставак радова са жељом да се у што скорије време доврши изградња ове светиње и да она засија у свом пуном сјају.

После освећења звона приступило се трпези љубави коју је припремио у својој породичној кући у Америћу председник грађевинског одбора Г. Мирољуб Васиљевић.

јереј Ратко Аврамовић