Одштампајте ову страницу

СВЕТА ЗАУПОКОЈЕНА ЛИТУРГИЈА У РАБРОВЦУ

СВЕТА ЗАУПОКОЈЕНА ЛИТУРГИЈА У РАБРОВЦУДана 20. августа 2011. године на празник преподобномученика Дометија и преподобног Ора, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Г. Јован служио је свету Заупокојену Литургију у храму светог великомученика Георгија у Рабровцу.

Његовом Преосвештенству саслуживали су Архијерејски намесници протојереј-ставрофор Драгољуб Ракић, протојереј-ставрофор Миладин Михаиловић, протојереј-ставрофор Драгослав Сенић, јереј Слободан Радивојевић и ђакони Небојша Јаковљевић, Остоја Пешић и Петар Лесковац.

У својој беседи Његово Преосвештенство Г. Јован истакао је какву љубав човек треба да има према Богу и својим ближњима и колики је значај те љубави за наше спасење. Управо та жртвена љубав о којој говори Господ наш Исус Христос није од овога света већ је она дошљак, њу је Бог донео у овај свет.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Заправо због те љубави Бог је себе принео на жртву ради спасења рода човечијег. После Причешћа Епископа и свештенства Светој Чаши су приступили верници. Свечани тон богослужењу дао је хор Благовести из Рајковца под руководством диригенткиње Љиљане Миловић.

Након Свете Литургије и послужења у парохијском дому у Рабровцу Преосвећени Владика је уз саслужење седамнаест свештеника и три ђакона служио опело у породичној кући упокојеном Милуну Николићу из Рабровца и том приликом одржао утешну беседу његовој породици, рођацима и пријатељима.

Син покојног Милуна, Ђорђе који је уједно кум цркве у Рабровцу у свом говору изнео је биографију свога оца од његовог рођења па све до његовог упокојења.

Милун Николић је сахрањен на сеоском гробљу у Рабровцу.

јереј Ратко Аврамовић