Одштампајте ову страницу

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ЈАГОДИНИ

ПРИЗИВ СВЕТОГ ДУХА ЗА ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ У ЈАГОДИНИ “Пустите децу да долазе к мени и не браните им јер таквима припада Царство Божије”

На празник када наша Света Црква прославља почетак Црквене нове године и Светог Симеона Столпника у јагодинском храму Светих апостола Петра и Павла, координатор за веронауку Архијерејског намесништва беличког јереј Миломир Тодоровић је заједно са јагодинским вероучитељима одслужио молебан за успешан почетак нове школске године.

Молебану су присуствовала и активно учествовала деца из свих основних и средњих јагодинских школа заједно са својим учитељима и наставницима. Током молебана деца су са пуно радости одговарала на јектеније и молила се за овај град и за сваки град и за све који живе у њему. Овим догађајем су испуњене речи јеванђеља: “Пустите децу да долазе к мени и не браните им јер таквима припада Царство Божије”, и још једном потврђена изузетна сарадња школске управе и директора школа са нашом црквом у области васпитања деце која је најважнији задатак који нам је оставио Свети Сава. После молебана сва деца су се почастила бомбонама и наставила да се играју у порти храма и тиме сведоче свима да је једини извор радости и живота наша Света Црква - тело Живога и Васкрслога Христа.

вероучитељ Борис Милосављевић