ПОЛОЖИМО СВУ НАДУ НА ГОСПОДА

ПОЛОЖИМО СВУ НАДУ НА ГОСПОДАНа празник Светих мученица Вере, Наде, Љубави и мати њихове Софије, 30/17. Септембра 2011. године, Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима.

У беседи на данашње јеванђеље Преосвећени нам указује на диван пример светих мученица Вере, Наде, Љубави и мати њихове Софије. Говорећи о њиховом житију које нам је непролазно сведочанство колико је душекорисно за спасење када родитељи светле обасјани Христовом светлошћу. Тада благодатни дарови Љубави Божије испуњавају децу док су још у утроби својих мајки. И касније сваки дан, месец, године у животу детета светле обасјани добрим примером живота родитеља. Ко даје снагу мајци да истраје и да и даље храбри децу. Бог Који Јесте-Љубав даје обиље благодатних дарова.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Даље нам Преосвећени посебно указује да имамо Праву веру. Јер је вера свевидеће око душе које види да Бог јесте Љубав. Такво виђење оком вере нас даље покреће да сву наду положимо на Господа. Свети Оци су веру називали птицом која лети ка Богу. А крила њена су молитва и пост. Оба ова крила ће здрава бити ако су украшена љубављу према Богу и ближњима.

Владика нам даје одговор зашто љубав'? Јер је љубав веза савршенства,веза која спаја човека и Бога, Који јесте Љубав.

јереј Мирољуб Миладиновић