ОДРЖАН VI САБОР ФРУЛАША У СОПОТУ

ОДРЖАН VI САБОР ФРУЛАША У СОПОТУУ суботу 1. октобра 2011. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, одржан је шести сабор фрулаша у Сопоту.

Фрулашки сабор је одржан у организацији свештенства Архијерејског намесништва космајског и Центра за културу-Сопот, а покровитељ и овогодишњег саборовања је Градска Општина Сопот.

Сабор је поздравним речима отворио председник Општине Сопот, господин Живорад Милосављевић. У такмичењу је учествовало 14 јуниора и 12 сениора из различитих крајева Србије: Крагујевца, Смедерева, Ковина, Бруса, Аранђеловца, Јагодине, Брзећа и других места. У ревијалном делу програма наступало је КУД “Космај” из Сопота, као и позната вокална уметница и члан жирија Мерима Његомир.

У току такмичења, водитељ је прочитао телеграм подршке такмичарима Срба из Лепосавића који су изразили жаљење што због тренутне ситуације нису успели да дођу.

На крају програма присутнима се речима радости и поуке обратио Епископ шумадијски Господин Јован, који је победницима овогодишњег сабора фрулаша доделио награде.

Горан Лукић, јереј