Одштампајте ову страницу

ВЕРА ЈЕ ОСНОВА ЖИВОТА

ВЕРА ЈЕ ОСНОВА ЖИВОТАУ петак 23 недеље по Духовима, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Свете Петке у Виноградима уз саслужење протојереја–ставрофора Милана Бороте, јереја Мирољуба Миладиновића и протођакона Мирослава Василијевића.

У беседи на јеванђељско зачало Преосвећени нам указује на огроман значај благодатних духовних дарова које нам је Господ удахнуо у земљани сасуд нашега тела. Посебно наглашавајући благодатно коришћење ума и речи. Користећи их на добро имаћемо у себи рај сведочећи га и другима. Ако ове дарове зло-употребимо имаћемо пакао. Обесвећујући тако светињу речи ми обесвећујемо и живот најпре наш,а онда и другима.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована у храму Свете Петке у насељу Виногради

Вером као основом нашега живота ми смо са Богом и Он је са нама.Ако смо са Господом онда смо са врлином,правдом и љубављу, и истина пребива у нама. Када је Бог са нама ми имамо и Пут и Истину (“нећу се бојати никаквог зла, јер си Ти самном…”).

Да се трудимо да вера наша буде силна и непоколебљива жеља да Господ буде с нама. Јер је она сигурна брана од демонског присуства у нама. А Црква Христова је сведочанство и и искуство животворног свагда свеприсуства Божијег.

jереј Мирољуб Миладиновић