Одштампајте ову страницу

БОЖИЋ ПРАЗНИК ДЕЦЕ

БОЖИЋ ПРАЗНИК ДЕЦЕХристос се рађа - славите! Христос с небеса - у сусрет му изађите! Христос на земљи - узнесите се! Певај Господу сва земљо! У весељу пој народе! - Јер Он се прослави.

Та радост Рођења је заменила ону тугу и таштину старозаветног човека и она нас позива на љубав по узору на Бога. Он шаље Сина Свога за нас, и позива нас да учествујемо у тој љубави и да почнемо да живимо једним другачијим начином постојања који је по мери Богомладенца и Богочовека.

То је љубав која преображава, која карактерише Цркву и која је и основни покретач да у четвртак, 05. јануара на туциндан, у Цркви Св. ап. Петра и Павла братство храма угости сву децу са посебним потребама на територији Града Јагодине. Добродошлицу су им пожелели песмом хор Светих апостола Петра и Павла, деца која похађају Школу за традицијално играње и певање при Петропавловском храму и млади фрулаш Богдан Марковић. Дружење настављено у просторијама парохијског дома дељењем божићних пакетића и послужењем за све присутне.

То су углавном деца са церебралном парализом, дауновим синдромом и осталим тешким болестима и која нису способна да се сама старају о себи па самим тим похађају специјализоване групе основане при вртићима и школама. Љубав и људска пажња је нешто што је у данашње време мало вредновано, али за њих веома важно и потребно.

јереј Миломир Тодоровић