Одштампајте ову страницу

ГОСПОДЕ, УПОКОЈ И СПАСИ СЛУЖИТЕЉКУ СВОЈУ ЉУБИНКУ

ГОСПОДЕ, УПОКОЈ И СПАСИ СЛУЖИТЕЉКУ СВОЈУ ЉУБИНКУТихо, без бола, без срамоте, као што се сваког дана молимо и свакодневним јутарњим и вечерњим богослужењима, исто онако, као што је и живела, у својој 86. -ој години, упокојила се у Господу Љубинка Антонијевић.

Рођена је давне 1926. године, у хришћанској породици, од оца Животе и мајке Лепосаве, у подножју Гледићких планина, у селу Жупањевцу.

Уљуљкавана љубављу, смирењем и молитвама сестринства манастира Каленића и своје заове, сада покојне монахиње Неониле, после 15 година брака, са супругом Исидором, од Бога су измолили једно дете.

Испустила је својудушу на дан кад се врши служба Св. Неонили 29. јануара.

Опело је извршено од стране Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у присуству 17 свештеника, 3 ђакона и монахиња манастира Каленића и Драче.

Од покојне Љубинке, поблагослову Његовог Преосвештенства Еп. Јована, опростио се протојереј Љубомир Радић, парох белошевачки.

Велику захвалност, породица покојне Љубинке изражава Његовом Преосвештенству Епископу шумадијском Г. Јовану, свим свештеницима, ђаконима, монаштву, верном народу, рођацима, пријатељима, комшијама и поштоваоцима породице Антонијевић, који су дошли да, на достојанствен и примерен начин, испрате покојну Љубинку. Нека јој Бог наш, молитвама свих светих, а посебно Светог великомученика Георгија, подари Царство небеско, и њену душу настани тамо где блаженство налазе све праведне душе.