УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОТОЈЕРЕЈ - СТАВРОФОР ПРОФ. ДР РАДОВАН БИГОВИЋ

УПОКОЈИО СЕ У ГОСПОДУ ПРОФ. ДР РАДОВАН БИГОВИЋЈедан од највећих теолога данашњице протојереј-ставрофор Радован Биговић преминио је у 23:00, 31. маја 2012. године у Београду.

Протојереј-ставрофор Радован Биговић преминуо је синоћ у Београду. Биговић је био један од највећих теолога данашњице.

Проф. др Радован Биговић рођен је 17. јануара 1956. године у Никшићу. Богословију је завршио у манастиру Крка. Дипломирао је на два факултета у Београду: на Православном богословском и Филозофском (група за философију).

На првом је докторирао 1993. На истом факултету је изабран за асистента 1986, доцента 1993, ванредног професора 2000. и редовног 2010. У два мандата био је декан тог факултета.

Био је члан Удружења књижевника Србије, и уредник филозофско-теолошке библиотеке "Службеног гласника" Републике Србије.

Поред књига објавио је око сто студија, чланака и есеја у разним часописима у земљи и иностранству. Посебно се бавио односима Цркве и друштва. Ожењен је, отац двоје деце.

У свештеничкој служби његово звање је протојереј-ставрофор. Био је вршилац дужности старешине манастира Светог Архангела Гаврила у Земуну.

Један је од оснивача Хришћанског културног центра и његов вишегодишњи председник. Добитник је Златне значке Културно-просветне заједнице Србије, Златног беочуга Културно-просветне заједнице Београда и плакете заслужног грађанина Земуна.

За који дан га је чекао и избор за декана Православног Богословског Факултета у Београду.

Бог да му душу прости и подари рајско насеље!

Извор: Радио Телевизија Србије