ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ Г. ИРИНЕЈ У ПОСЕТИ МИТРОПОЛИЈИ ЗАГРЕБАЧКО-ЉУБЉАНСКОЈ

ЊЕГОВА СВЕТОСТ ПАТРИЈАРХ СРПСКИ Г. ИРИНЕЈ У ПОСЕТИ МИТРОПОЛИЈИ ЗАГРЕБАЧКО-ЉУБЉАНСКОЈДана 7. јуна 2012. године Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј са члановима Светог Архијерејског Синода, Преосвећеним Епископима сремским Г. Василијем, бачким Г. Иринејом и шумадијским Г. Јованом, стигао је у тродневну посету Митрополији загребачко-љубљанској и Републици Хрватској. Домаћин, Митрополит загребачко-љубљански Г. Јован, свештенство и верни народ дочекао је српског Патријарха и Преосвећене архијереје у Саборном храму Преображења Господњег где је служена доксологија.

У поздравном говору Митрополит Јован је пожелео добродошлицу високим гостима и истакао важност и значај ове посете нашој заједници. Његова Светост Патријарх српски Г. Иринеј у отпоздравном говору и поруци верном народу истакао је велику радост што је гост наше Митрополије.

По одласку из храма Митрополит Јован је показао високим гостима архив и музеј наше Митрополије.

У поподневним часовима Патријарх Иринеј са члановима Светог Архијерејског Синода и домаћином, Митрополитом Јованом, обишао је нову зграду Гимназије и духовног центра и присуствовао свечаној академији поводом отварања школе.

Извор: Митрополија загребачко-љубљанска