ВИДОВДАН У БЕЛОШЕВЦУ

ВИДОВДАН У БЕЛОШЕВЦУХрам Светог мученика Лазара Косовског у крагујевчком насељу Белошевац и ове године свечано је прославио своју храмовну славу. Свету Архијерејску Лиургију служио је Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован, уз саслужење свештенства крагујевачког и лепеничког намесништва, а на Литургији је присуствовало сестринство манастира Дивостин. Преосвећени Владика је даривао мошти Светог цара Лазара братству храма и свима верницима и тиме увеличао радост празника.

На Светој Литургији верном народу богонадахнутом беседом обратио се ректор Крагујевачке богословије Св. Јован Златоусти протојереј-ставрофор др Зоран Крстић.

Беседа протојереја-ставрофора др Зорана Крстића

У Литургијском сабрању, које је било у порти храма, присуствовао је велики број верног народа, који је приступио Светом Причешћу.

После завршене литије око храма, Преосвећени владика Јован, обавио је чин резања колача. Домаћин о храмовној слави био је Господин Милорад Пауновић са својом породицом који је у славској трпези љубави угостио присутне вернике, а за следећу годину је колач преузео Господин Бојан Стојадиновић.

Миљан Антић, ђакон