ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ И АДМИНИСТРАТОР И МЈЕСТОБЉУСТИТЕЉ ЖИЧКИ ГОСПОДИН Г. ЈОВАН СЛУЖИО У КРАЉЕВУ

ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ И АДМИНИСТРАТОР И МЈЕСТОБЉУСТИТЕЉ ЖИЧКИ ГОСПОДИН Г. ЈОВАН СЛУЖИО У КРАЉЕВУУ недељу по Рождеству Христовом - Недељи Богоотаца, Његово Преосвештенство Господин Г. ЈОВАН, Епископ шумадијски и администратор Епархије жичке, служио је свету Архијерејску литургију у Саборном храму Свете Тројице у Краљеву. Његовом Преосвештенству саслуживали су архимандрит Арсеније, протојереј-ставрофор Љубинко Костић, Архијерејски заменик, протојереј-ставрофор Мирослав Јаковљевић, Архијерејски намесник жички, братство храма Свете Тројице и ђакони из Краљева.

Након прочитаног Јеванђеља, Преосвештени Владика обратио се свештенству и верницима речима поуке, објашњавајући смисао и значај овог недељног дана. На Литургији се причестио велики број верника из ове парохије и читавог града, који су дошли на Литургију да, заједно са Епископом Јованом, прославе оданије Рождества Христовог и поздраве Преосвештеног Владику.

По завршетку Свете Литургије, Епископ Јован се захвалио лекарима Здравственог центра Студеница у Краљеву који су, у последњим данима овоземаљског живота блаженопочившег Епископа жичког Хризостома, својим лекарским знањем и вештинама, као и великом љубављу према свом Архијереју, уложили све напоре да Владици Хризостому олакшају последње дане борбе против неумољиве и неизлечиве болести. Граматом признања Епископ Јован одликовао је захвалницама др Душицу Александровић, онколога, прим. др Раду Новаковић, начелника кућне неге и прим. др Радомира Витковића, начелника интенивне неге Здравственог центра Студеница, за несебичну и самоодрицајућу љубав према Епархији жичкој и Српској Православној Цркви.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

За трпезом љубави, која је затим уследила, протојереј-ставрофор Јован Ђорем, старешина Саборног храма у Краљеву, поздравио је Владику Јована, пожелевши му добродошлицу и захваливши се Његовом Преосвештенству на доласку и служењу Литургије.

Са речима благодарности и неизмерне захвалности Његовом Преосвештенству Господину ЈОВАНУ на овом предивном благослову у празничне дане Светлог Христовог Рождества, и ми опет и опет кличемо: Долгоденствуј, на многаја љета, Преосвештени Владико! Ис пола ети, Деспота!

Из канцеларије Епархије жичке у Краљеву

протођакон Ђорђе Лазаревић