ПОСЕТА ЊЕГОВОГ ПРЕОСВЕШТЕНСТВА ГОСПОДИНА Г. ЈОВАНА, ЕПИСКОПА ШУМАДИСКОГ И АДМИНИСТРАТОРА ЕПАРХИЈЕ ЖИЧКЕ ХРАМУ СВЕТОГ АХИЛИЈА У АРИЉУ

ПОСЕТА ЊЕГОВОГ ПРЕОСВЕШТЕНСТВА ГОСПОДИНА Г. ЈОВАНА, ЕПИСКОПА ШУМАДИСКОГ И АДМИНИСТРАТОРА ЕПАРХИЈЕ ЖИЧКЕ ХРАМУ СВЕТОГ АХИЛИЈА У АРИЉУУ недељу тридесет прву по Духовима 3. фебруара 2013. године, Његово Преосвештенство Господин Г. ЈОВАН, Епископ шумадијски и администратор Епархије жичке, служио је свету Архијерејску литургију у храму Светог Ахилија у Ариљу.

Његовом Преосвештенству саслуживали су архимандрит Арсеније, отац Тимотеј игуман манастира Вазнесеља, протојереј-ставрофор Дмитар Луковић Архијерејски намесник Пожешко-ариљски, протојереј-ставрофор Рајко Стефановић секретар Епархије шумадиске, братство храма протојереј Видоје Симић и протонамесник Мирчета Крупниковић, протођакон Ђорђе Лазаревић секретар Епархије жичке, ђакон Иван Гачић и ђакон Бојан Милошевић.

Након прочитаног Јеванђеља, Преосвештени Владика обратио се свештенству и верницима речима поуке, објашњавајући јеванђелске речи овог недељног дана и подсетивши све на љубав према Богу и ближњима.

На Литургији је присуствовао велики број верника из Ариља и из околних места који су дошли да поздраве Преосвештеног Владику Јована.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

За трпезом љубави, која је затим уследила, јереј Драган Стевић старешина храма Светог Ахилија у Ариљу, поздравио је Владику Јована, пожелевши му добродошлицу и захваливши се Његовом Преосвештенству на доласку и служењу Литургије, која за све вернике Ариља представља велику радост.

У поподневним часовима Преосвештени Владика Јован посетио је Ивањичку Црквену општину храм Светог цара Константина и царице Јелене у Ивањици. А затим и манастир Клисуру где је Његово Преосвештенство дочекала игуманија Евгенија са сестринством.

Старешина храма јереј Драган Стевић