Одштампајте ову страницу

ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ И АДМИНИСТРАТОР ЖИЧКИ ГОСПОДИН ЈОВАН СЛУЖИО ЛИТУРГИЈУ У МАНАСТИРУ ГРАДАЦ

ЕПИСКОП ШУМАДИЈСКИ И АДМИНИСТРАТОР ЖИЧКИ ГОСПОДИН ЈОВАН СЛУЖИО ЛИТУРГИЈУ У МАНАСТИРУ ГРАДАЦЊегово Преосвештенсво Епископ шумадијски и администратор жички Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у манастиру Градац уз саслуживање свештенства и монаштва шумадијске и жичке епархије 17. јула 2013. године, када Црква слави Светог Андреја Критског и Светог свештеномученика Саву Горњокарловачког.

У проповеди, Епископ Јован је веома надахнуто говорио о начелу добра као врхунском начелу хришћанског живота. Истакао је послушање и љубав као основне врлине које човека узносе према Богу и ближњем. Нарочито је нагласио да завист, мржња и злоба поспешују начело зла у човеку и представљају препреке које човека удаљавају од Божанског лика у нама. Завршио је речима Светог Симеона да ко промени себе, промениће свет.

Након свете литургије, Епископ Јован служио је парастос схи-архимандриту Јулијану, игуману студеничком и обновитељу манастира Градац поводом 12 година од његовог упокојења. Затим су уприличене трпеза љубави и разговор са сестринством манастира и верним народом.

јереј Здравко Г. Николић