Одштампајте ову страницу

У СВЕТОМ ПИСМУ НАЛАЗИМО БИОГРАФИЈУ СВАКОГА ЧОВЕКА

У СВЕТОМ ПИСМУ НАЛАЗИМО БИОГРАФИЈУ СВАКОГА ЧОВЕКАУ четвртак на Св. ап. Матију 22. августа 2013. године, Епископ шумадијски Г. Јован служио је литургију у Старој Милошевој Цркви у Крагујевцу.

Владика је говорио о значају Светог Писма, јер у њему налазимо све оно што Бог хоће да чини са светом и човеком. У њему нам Бог открива свој домострој спасења. Оно се не чита као обична књига. Пре свега зато што читањем Светог Писма учимо да правимо разлику између добра и зла. Из њега видимо да зло долази из гордости човечије. Од нашег делања зависи наша будућност, јер нас Свето Писмо такође учи да овде започиње Царство Небеско. У Светом Писму имамо биографију сваког човека коју ћемо читањем да нађемо. Наћи ћемо све своје врлине и мане, путању којом идемо, а то је само ако имамо Бога у себи - имамо све. Учимо се како да се ослободимо греха. На крају у њему, ако смо жалосни, наћи ћемо утехе и радости, ако смо болесни, оздрављење, немудри ће наћи мудрост и смирење.

Након одслужене литургије Владика Јован је посетио парохију илићевску у којој је обишао радове на изградњи храма Св. ап. Томе.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

јереј Владимир Ћировић