ХРАМОВНА СЛАВА У МЛАДЕНОВЦУ

ХРАМОВНА СЛАВА У МЛАДЕНОВЦУУ среду 28. августа 2013. године, парохијани младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, молитвено су, као и у претходне 103 године, прославили храмовну славу. Евхаристијским сабрањем верног народа Божијег началствовао је Архијерејски намесник младеновачки јереј Жељко Ивковић уз саслужење протојереја-ставрофора Драгољуба Ракића, старешине младеновачког храма протојереја Слободана Кеџића, протојереја Милорада Лазића и ђакона Марка Јефтића.

Беседу у вези са празником и о његовом спасоносном значају у животима свих нас произнео је отац Жељко Ивковић, посебно се осврнувши на догађај из Јеванђеља где Господ хвали Мартино гостољубље али говори да је Маријино слушање речи Господњих и саживљавање са њима „бољи део који се неће од ње одузети“. Архијерејски намесник младеновачки подсетио је верни народ да је Пресвета Богородица врхунски узор и пример сваком хришћанину у свим временима.

Овогодишња храмовна слава је посебно значајна, пошто је прослављена са комплетно реновираним иконостасом и уређеном портом. Нове иконе су рад господина Дејана Манделца, а порта је по први пут адекватно уређена у стогодишњој историји младеновачке Цркве залагањем братства храма Успења Пресвете Богородице и уз помоћ верног народа, јавних и комуналних предузећа Градске општине Младеновац. Прославу су увећали најмлађи чланови КУД-а „Војвода Јанко Катић“ из Младеновца, који су у порти извели сплет игара из Шумадије. Након евхаристијског сабрања и културно-уметничког програма, заједничарење је настављено на трпези љубави коју је припремио овогодишњи домаћин храмовне славе господин Мића Павловић.

Испуњен истинском и непролазном радошћу Духа Светог верни народ Божји пошао је својим домовима молећи се Пресветој Богородици да увек буде усрдна молитвеница и заштитница свих нас.

ђакон Марко Јефтић