Одштампајте ову страницу

СЕЋАЈТЕ СЕ СВОЈИХ СТАРЕШИНА

СЕЋАЈТЕ СЕ СВОЈИХ СТАРЕШИНАНа дан Светог апостола Тимотеја, 04. фебруара 2014. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор Епархије жичке Г. Јован, служио је Свету Архијерејску литургију у Дому Спасовом у манастиру Жичи, уз саслужење више свештеника и ђакона.

После Свете Литургије Владика је служио парастос блаженопочившем Епископу жичком Господину Стефану, поводом 11 годишњице од његовог упокојења.

Сабраном монаштву, свештенству и верном народу, Владика се обратио поучним речима, подсећајући на позив Светог апостола Павла да се сећамо својих старешина и учитеља, да се угледамо на њихова дела и свршетак њиховог живљења.

Подсетио нас је Владика на живот и дело Епископа Стефана, на његов подвиг верног и оданог служења Богу и словесном стаду Божијем. Владика Стефан је скоро 44 године био Епископ. Оставио је иза себе препознатљив траг доброг посленика на њиви Господњој. На њега се могу применити речи Христове из јеванђеља да је жетве много, али је посленика мало. Том броју посленика, прибројао се и Владика Стефан, мудро напасајући стадо Божије, држећи се опет Христових речи да морамо бити мудри као змије, а безазлени као голубови.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

протојереј-ставрофор Љубинко Костић