ВЕЛИКОПОСНА ДУХОВНА ГОЗБА У ДОЊИМ КОМАРИЦАМА

ВЕЛИКОПОСНА ДУХОВНА ГОЗБА У ДОЊИМ КОМАРИЦАМАУ пету недељу поста – позната као Глувна недеља, 6. априла ове године Господње 2014. године, када Црква прославља Преподобног Захарија и Светог Артемона Епископа селевкијског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски и администратор Епархије жичке, Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Рођења Пресвете Богородице у Доњим Комарицама, Архијерејско намесништво лепеничко.

Предиван догађај који је окупио верни и благочестиви народ овог прелепог краја, у подножју Црног Врха.

Не тако честа, ово је била лепа прилика да се дочека духовни првојерарх, који се у току Свете Литургије обратио присутном народу и поучио их о важности поста и одговорности сваког појединца за бригу о вечном животу и животу по Богу.

Беседа епископа шумадијског и администратора жичког Г. Јована

Епископу су саслуживали архијерејски намесници, крагујевачки протојереј ставрофор Рајко Стефановић и лепенички и в.д. левачки – протојереј-ставрофор Саво Арсенијевић и ђакон Иван Гашић.

Литургијско појање увеличали су ученици Богословије “Светог Јована Златоустог”. Овој духовном празнику присуствовали су верници доњокомаричке парохије који су на крају приступили Светој тајни причешћа.

По завршетку свете Литургије уприличена је трпеза љубави коју је припремио надлежни парох јереј Младенко Голић са породицом и вредним управницима Црквене општине доњокомаричке.