XII ИЗЛОЖБА ВАСКРШЊИХ ДЕЧЈИХ РАДОВА “ХРИСТОС ВАСКРСЕ” У МЛАДЕНОВЦУ

XII ИЗЛОЖБА ВАСКРШЊИХ ДЕЧЈИХ РАДОВА “ХРИСТОС ВАСКРСЕ” У МЛАДЕНОВЦУОвогодишња, дванаеста по реду, изложба дечјих радова “Христос васкрсе” у Младеновцу по други пут је организована у парохијском дому храма Успења Пресвете Богородице. Уз благослов и подршку братства нашег храма, а у организацији младеновачких вероучитеља, изложба је отворена након вечерњег богослужења на Врбицу. Вероучитељ у ОШ “Момчило Живојиновић” у Младеновцу јереј Иван Ненадовић је поздравио присутне подсетивши на светоописамске речи да је Господ из уста деце начинио себи хвалу. По узору на то младеновачки ученици су својим ликовним делима истински прославили Господа и на најлепши начин обележили празник дечје радости.

Ове године ова традиционална манифестација је имала и хуманитарни карактер. На иницијативу јереја Ненада Марковића и ђакона Марка Јефтића организована је хуманитарна акција за помоћ болесној деци Младеновца – “Деца деци за Васкрс”. Полазници креативне радионице госпође Сандре Тагић, као и деца из Удружења за помоћ МНРО општине Младеновац “Делфин” су осликали васкршња јаја, направили честитке и цртеже, који су били на продају. Одзив верника младеновачке Цркве је био за сваку похвалу и прикупљен новац ће бити упућен потребитима.

Иако није било лако, стручни жири на чијем је челу био иконописац господин Дејан Манделц, изабрао је најбоље у свим узрасним категоријама, почевши од првог разреда основне до четвртог разреда средње школе. Награде је обезбедило братство храма Успења Пресвете Богородице на челу са Архијерејским намесником младеновачким протојерејем Жељком Ивковићем, а лауреатима су награде уручили вероучитељи јереј Иван Ненадовић, Бојан Вићовац и ђакон Марко Јефтић.

Марко Јефтић, ђакон