ВИДОВДАН У БАРАЈЕВУ

ВИДОВДАН У БАРАЈЕВУОвогодишња манифестација “Барајеву у походе” у организацији барајевског културног центра, почела је на Видовдан као и предходних година, литургијом у храму Спаљивања моштију Светог Саве у Барајеву коју је служио Архијерејски намесник бељанички протојреј ставрофор Видо Милић. После литургије, уследио је парастос пострадалим ратницима.

Увече, у 20 часова, после вечерњег богослужења, прво су наступиле глумице Ивана и Јелена Жигон са песмама “Грачаница” и “Симонида”. Затим је Архијерејски намесник бељанички протојереј ставрофор Видо Милић одржао поздравно слово, нагласивши значај данашњег дана и жртве Светог кнеза Лазара. У наставку програма, у два наврата, наступила је уметница Даница Крстић са песмама “Косовски божури” и “Густа ми магла паднала”. После је на сцену ступио инструменталиста Мирољуб Тодоровић са фрулом и флаутом и глумац Слободан Ћустић са текстом “Беседа о Хиландару”. При крају програма је отац Видо уручио награде Михаилу Јанковићу, Дејану Додигу и Марку Поповићу, најбољим ђацима из предмета верска настава на територији бељаничког намесништва који су уједно и епархијски и републички победници квиза из веронауке. На самом крају је наступила певачка група Уна са неумерама “Расти расти” и “Видовдан” што је са одушевљењем пропратила многобројна публика у предивној порти барајевског храма. После програма уследио је ватромет и послужење за окупљени народ.

Манифестација “Барајеву у походе” траје до Велике Госпоjине па Вас позивамо да својим присуством увеличате културна дешавања у нашем месту.