Одштампајте ову страницу

ИЗВЕШТАЈ О ИСПОВЕСТИ СВЕШТЕНИКА ЛЕВАЧКОГ НАМЕСНИШТВА У РЕКОВЦУ

ИЗВЕШТАЈ О ИСПОВЕСТИ СВЕШТЕНИКА ЛЕВАЧКОГ НАМЕСНИШТВА У РЕКОВЦУДана 30. марта 2015. године, када наша Света Црква прославља Светог Алексеја човека Божијега, Његово Преосвештенство Епископ Господин Јован служио је Свету Литургију Пређеосвећених дарова у Цркви Светог Романа у Рековцу.

Дочек Архијереја био је у порти храма. Литургији је присуствовао велики број верника и деце из средње пољопривредно-ветеринарске школе у Рековцу.

Епископу су саслуживали: протојереј - ставрофор Саво Арсенијевић архијерејски намесник левачки, игуман манастира Јошанице Јефтимије (Јутруша), Драгослав Цветковић протојереј и Огњен Гребић протојереј.

У својој беседи Епископ је указао на значај и важност поста, а такође и на то какви треба да буду и како да се понашају они који посте.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након одслужене Свете Литургије у којој се причестило много верника, свештеници левачког намесништва са својим Архијерејем прешли су у парохијски дом где је од стране јереја Ненада Милојевића, пароха другог рековачког, изложен је реферат на тему: „Спасење света према молитвама Канона Евхаристије“. У наставку је уследила дискусија на поменуту тему, а затим и трпеза љубави.

Братство архијерејског намесништва левачког