Одштампајте ову страницу

ВАСКРШЊА РАДОСТ У ШУМАРИЦАМА

ВАСКРШЊА РАДОСТ У ШУМАРИЦАМАРадост празника Васкрсења Христовог ове године заиста је била посебна јер милост Божија се излила и на наш народ јер Благодатни огањ стигао је и у Србију. Дочекали смо Огањ у Крагујевцу и пренели у Благовештењски храм манастира Дивостина где се служило Васкршње јутрење и Света Литургија у поноћ.

У дану Васкрсења Христовог народ крагујевачког насеља Шумарице први пут у историји овог насеља окупио се око храма Светог Георгија да би у радости празника прославио празник Живота – Васкрсење Христово. У подне надлежни свештеник Срђан Тешић донео је Благодатни огањ из манастира Дивостина и унео у шумарички храм,где се обрати верном народу беседом у којој је објаснио значај  доласка Благодатног огња и потребу чешћег сабрања црквене заједнице у име Христово. Након примања благослова Благодатног огња и опхода око храма, испред храма извршено је освећење Васкршњих јаја и приступило се изложби Васкршњих јаја и избору три најлепша.

Трочлани жири у личности господе Смиље Шуловић уметнице из Крагујевца, Марије Марковић судије Врховног суда у Крагујевцу и Миљана Милетића иконописца из Шумарица имао је компликован задатак да изабере три од шездесетак учесника такмичења,али након детаљног разговора и договора проглашени су награђени такмичари: прво место Тара Недовић, друго место Лука Ђекић и треће место Филип Ђорђевић из Шумарица, награђенима уручене су пригодне награде.
Затим се приступило такмичењу за најјаче Васкршње јаје, у великој заинтересованости и узвицима Христос Воскресе! Ваистину Воскресе! дошло се до победника и најјачег Васкршњег јајета, а то је Миња Стевановић из Крагујевца којој је такође додељена награда и једна утешна награда за Бојану Бачанин. Уз лепоту дана Васкрсења Христовог и разговор одраслих и песму и разиграност деце,а у жељи да се сабрања око храма наставе завршен је овај предивни дан уз увек понављано и радосно Христос Воскресе! Ваистину Воскресе!

С.М.