ПРВИ ДЕЧИЈИ ПРАВОСЛАВНИ САБОР

ПРВИ ДЕЧИЈИ ПРАВОСЛАВНИ САБОРС благословом Његовог Преосвештенства, Епископа шумадијског, Господина Јована, a уз помоћ беличког намесника, јереја Миломира Тодоровића, директорке Ружице Малетковић и колектива основне школе „Вук Караџић“, Глоговац, црквених одбора Глоговца и Дубоке, као и свесрдну помоћ Општине Јагодина, одржан је дечији Сабор на општу радост свих присутних учесника у цркви Светог Апостола Јакова, у Дубокој, недалеко од Јагодине, у недељу Жена Мироносица, 26. априла 2015. године.

Сабор је почео Светом Литургијом коју су у црквеној порти служили свештеници из цркава Светих Апостола Петра и Павла и Светог Архангела Гаврила – протојереј Радосав Јанићијевић, јереј Александар Гајић и јереј Милан Ђорђевић, уз помоћ месног свештеника, протојереја Ивана Јовановића.

Након богослужења на којем су се причестили сви присутни ђаци, родитељи и наставници, уследило је послужење и одмор, а затим отпочеле радионице које су организоване за ђаке.

Светој Литургији и радионицама су присуствовали ђаци основних школа „Вук Караџић“ (Глоговац, Дубока, Дражмировац, Мали Поповић, Рајкинац и Добра Вода), „17. октобар“ и „Бошко Ђуричић“ из Јагодине.

Ђаци су били упућени на физичке активности са наставником физичког Гораном Миладиновићем, ликовну колонију са наставником Александром Ђорђевићем и часове гитаре код професорке Данице Славковић, који су се одвијали у порти цркве.

Разонода и радионице су потрајале до 13.30 часова, да би се тада кренуло назад ка аутобусима које је обезбедила Општина Јагодина. Повратак деце по селима и граду је уследио у 14 часова.

Посебну захвалност дугујем директорки основне школе „Вук Караџић“, Глоговац, госпођи Ружици Малетковић, директору основне школе „Бошко Ђуричић“, Јагодина, господину Зорану Марковићу и вероучитељу из исте школе, господину Младену Алексићу.

Надамо се да ће Сабор деце постати традиција и да ће у што већем броју окупљати ђаке општине Јагодина и беличког намесништва.

Драган Јевремовић, вероучитељ основне школе „Вук Караџић“ из Глоговца