Одштампајте ову страницу

ЕПИСКОП ЈОВАН: „КАД ЧИНИШ ДОБРО ДРУГОМЕ, НЕ ГЛЕДАЈ КОЈИ ЈЕ ДАН“

ЕПИСКОП ЈОВАН: „КАД ЧИНИШ ДОБРО ДРУГОМЕ, НЕ ГЛЕДАЈ КОЈИ ЈЕ ДАН“У понедељак 29. јуна 2015. године Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету архијерејску Литургију у храму светог Саве на Аеродрому. Епископу су саслуживали протојереј-ставрофор др Зоран Крстић, протојереј-ставрофор Милан Борота, протојереј-ставрофор мр Рајко Стефановић, јереј Иван Антонијевић и ђакон Милош Ђурић.

У дешекорисној беседи владика Јован је поучио све окупљене верне о заначају чињења добра. Владика се осврнуо на прочитано Јеванђеље о исцељењу у суботу које је описано у светом Јеванђељу по Матеју и нагласио да смо у овом Јеванђељу пре свега имамо сведочанство христовог човекољубља и милосрђа. Ми смо позванида непрестано чинимо добро. Свако када жели да чини добро, када чини милистоњи и помоћ другоме, нека не гледа ни који је дан ни које је време, јер смо ми позвани да добро стално чинимо. Али не траба да чинимо добро само себи, већ пре свега другима и зарад других. Ми треба да будемо примере и сведочанство другима, који ће угледајући се на нас спасити своје душе и ући у заједницу са Богом.

Након Свете Евхаристије, владика Јован је упознат са током фрескописања храма, и дао смернице фрескописцу Миљану Милетићу за даљи ток рада.

ђакон Милош Ђурић