ХРАМОВНА СЛАВА У МЛАДЕНОВЦУ

ХРАМОВНА СЛАВА У МЛАДЕНОВЦУУ петак 28. августа 2015. године, парохијани младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, молитвено су, као и у претходних 105 година, прославили храмовну славу. Евхаристијским сабрањем верног народа Божијег началствовао је протојереј-ставрофор Драгољуб Ракића, уз саслуживање старешине младеновачког храма протојереја Слободана Кеџића, протојереја-стварофора Борислава Кевкића, протојереја Милорада Лазића, јереја Петра Лесковца, јереја Марка Јефтића и ђакона Милутина Гашевића.

Беседу у вези са празником и о његовом спасоносном значају у животима свих нас произнео је отац Петар Лесковац, посебно се осврнувши на важност богослужбеног аспекта прослава крсних слава и редовног заједничарења свих на једном месту. Презвитер Петар подсетио је верни народ да је Пресвета Богородица врхунски узор и пример сваком хришћанину у свим временима. С обзиром на то да је више стотина верника дошло на Литургију и да није било могуће да сви стану у Храм, организовано је озвучење за све оне у порти, а причешћивање је обављано на три места из истог разлога.

Прославу су увећали чланови хора младеновачког Храма. Након евхаристијског сабрања, заједничарење је настављено на трпези љубави која је била припремљена у порти за сав присутан верни народ. С обзиром на то да овогодишњу славу младеновачка Црква дочекује обновљена након интензивних трогодишњих радова, организована је изложба фотографија изгледа Храма и порте пре и после обнове. Први пут након 70 година славском ручку у Свечаној сали парохијског дома присуствовали су јавни и културни радници Младеновца. Здравицу и пригодну беседу на ручку је одржао Архијерејски намесник протојереј Жељко Ивковић. Домаћини овогодишње славе били су господин Божидар Лончаревић и господин Миодраг Петровић са породицама.

Испуњен истинском и непролазном радошћу Духа Светог верни народ Божији пошао је својим домовима молећи се Пресветој Богородици да увек буде усрдна молитвеница и заштитница свих нас.

јереј Марко Јефтић