Одштампајте ову страницу

ПОСЕТА МАНАСТИРУ ОСТРОГ КОРИСНИКА ЗАВОДА „МАЛЕ ПЧЕЛИЦЕ“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ УПРАВЕ ЗАВОДА И ПАРОХИЈЕ МАРШИЋАНСКЕ

ПОСЕТА МАНАСТИРУ ОСТРОГ КОРИСНИКА ЗАВОДА „МАЛЕ ПЧЕЛИЦЕ“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ УПРАВЕ ЗАВОДА И ПАРОХИЈЕ МАРШИЋАНСКЕСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована у освит једне септембарске зоре пут манастира Острог упутила се колона оних који су сигурни да их тамо чека нешто што не прави разлику између људи. Сигурни да ће им та пружена рука дати мир и блискост,са осмехом на лицу немо су изразили свој понос што су баш они данас ту. Спремни да и на тај начин покажу своју веру, са радошћу су примили вест о посети овој светињи.

Директор Завода др Владица Станојевић је у сарадњи са протојерејом Бојаном Димитријевићем, изашао у сусрет жељама корисника Завода да посете манастир Острог. Својим несебичним залагањем и уз помоћ самог манастира Острог, они су обезбедили средства и омогућили да педесетак корисника и запослених крену на пут који ће им заувек остати у сећању. Био је то дан када су сви били једно.

Полазак је био предвиђен у вечерњим часовима 02. септембра испред управе Завода. Путници су у Острог стигли ујутру и након само пар размењених речи, договор је био да се сви упуте пешице стеновитом стазом од Доњег до Горњег манастира. Када се стигло у Горњи манастир, сви су се поклонили моштима Острошког Светитеља.

Након дана проведеног у овој светињи, присуства богослужењима и тихим молитвама, упутили смо се ка следећој дестинацији – плажи у Бару. Захваљујући лепом времену дан је проведен на плажи, а ова група људи, која без представе о лицемерју и људској сујети прима и даје љубав безгранично, је на најискренији могући начин изражавала своје задовољство доживљеним, исказујући то кроз свој осмех, дечију нескривену и безазлену радост и пријатно ћутање на тренутке.

Још једном им је пружена нада и исказана љубав.

Повратак је уследио у вечерњим сатима, а тишина у току вожње била је знак да се утисци још слежу. Показали су нам да вера доноси љубав.

Извор Завод за смештај одраслих лица у Малим Пчелицама