СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ПОПОВИЋУ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ПОПОВИЋУУ суботу 12. септембра 2015. године, када Црква Божија прославља Пренос моштију Св. Александра Невског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. великомученика Георгија у Поповићу.

Епископу су саслуживали архијерејски намесник космајски протојереј-ставрофор Љубиша Смиљковић, главни војни свештеник при Војсци Србије јереј Слађан Влајић, парох рипањски (Архиепископија београдско- карловачка) јереј Војислав Дољанчевић, парох неменикућски протонамесник Горан Лукић, протођакон Небојша Јаковљевић и ђакон Филип Јовановић.

У надахнутој беседи, Преосвећени Владика је подсетио сабрани народ Божији на јеванђелске врлине и живот по Јеванђељу, рекавши између осталог: "Ми хришћани треба да осуђујемо грех, али не и грешника. Морамо осуђивати и грех у себи, јер док не осудимо грех у себи нећемо престати да чинимо грех. Не смемо мрзети човека који чини грех, јер мржња је опако зло који измени човеков ум до те мере да и када чини зло он мисли да чини добро. Мржња је насупрот љубави, а онај ко је отуђен од љубави-отуђен је и од Бога."

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

После заамвоне молитве, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован служио је помен Радомиру Наумову, бившем Министру вера у Влади Републике Србије, који је често долазио у поповићки храм и активно учествовао у Светј Литургији.

Протонамесник Горан Лукић