ОСВЕЋЕЊЕ РЕКОНСТРУИСАНЕ КЛИНИКЕ ЗА ПУЛМОЛОГИЈУ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА У КРАГУЈЕВЦУ

ОСВЕЋЕЊЕ РЕКОНСТРУИСАНЕ КЛИНИКЕ ЗА ПУЛМОЛОГИЈУ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА У КРАГУЈЕВЦУУ четвртак 17./04. септембра 2015.године Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован, на позив директорке клинике за пулмологију проф. др Зорице Лазић, осветио је реновиран и дограђен део ове клинике. Епископу су саслуживали јереј Александар Јовановић, јереј Александар Мирковић, јереј Иван Антонијевић, протођакон Небојша Јаковљевић и ђакон Милутин Гашевић.

У својој беседи Епископ је честитао директорки и особљу ове установе на завршеној реконструкцији, рекавши да је овај догађај пример свима како људи треба да одговоре на свој призив. Епископ је подсетио све окупљене да они немају „посао“, већ призив, односно службу коју нам је Господ дао да кроз њу спашавамо и друге и себе. Та служба, као и друге коју Господ даје свима, има један темељ - Христа Спаситеља – јединог Лекара душа и тела наших. Само тако, у Христу, надограђене наше службе бивају спасоносне.

По завршеном чину освећења, Епископ је прошетао кроз реновирану клинику и поделио благослов медицинском особљу.

Клиника за пулмологију већ 50 година збрињава пацијенте са плућним болестима у истој згради која је дислоцирана од Клиничког центра. Први пут уложено је у реконструкцију овог објекта који је у потпуности реновиран, од инфраструктуре до опреме. Изграђен је и нов објекат којим се одваја хоспитални од пријемног дела. Годишње се на овој клиници, у којој ради 18 лекара и 35 медицинских техничара прегледа десет хиљада пацијената, а око две хиљаде хоспитализује.

јереј Александар Мирковић