Одштампајте ову страницу

ХОДОЧАШЋЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ВЕРНИКА СВЕТИЊАМА ЦРНЕ ГОРЕ

ХОДОЧАШЋЕ МЛАДЕНОВАЧКИХ ВЕРНИКА СВЕТИЊАМА ЦРНЕ ГОРЕДана 18. септембра 2015. године, када наша Света Црква прославља и празнује Светог пророка Захарију и праведну Јелисавету, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована, након прочитане молитве пред пут младеновачки верници су пошли на поклоничко путовање Светињама Црне Горе предвођени протојерејем Слободаном Кеџићем и јерејем Ненадом Марковићем.

Верни народ Младеновца, њих око 96-оро, најпре су обишли манастир Дајбабе и поклонили се моштима Светог Симеона Дајбабског, а затим су посетили манастир Ждребаоник у којем су се помолили крај моштију Светог Арсенија Сремца и Мученице Февроније. Потом су ходочасници кренули пут манастира Острог, где су ноћ провели на отвореном. У недељу ујутру заједничарили су на Евхаристијском сабрању, где су се заједно и причестили, а потом помолили испред кивота Светог Василија Острошког. Пут је настављен посетом Саборном храму у Подгорици, манастиру Морача (где су се верници поклонили моштима Светог мученика Харалампија) и манастиру Милешева.

Духовно окрепљени младеновачки верници су се испуњени јеванђељском радошћу вратили у свој град у недељу у вечерњим часовима.

јереј Марко Јефтић