СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У АЗАЊИ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У АЗАЊИУ уторак, 3. новембра 2015. године, када наша Света Црква прославља Светог Преподобног Илариона, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светих Врачева Козме и Дамљана у Азањи.

Епископу су саслуживали: намесник јасенички протојереј-ставрофор Велибор Ранђић, протонамесник Бобан Сеновић, јереј Срђан Ковачевић, јереј Марко Аћимовић, протођакон Иван Гашић и ђакон Александар Јаћимовић. Активно учешће у Литургији узели су и ученици ОШ “Радомир Лазић” са својим вероучитељем Бојаном Стојадиновићем, који је уједно и дириговао хором ученика.

Преосвећени је у беседи посебно нагласио значај Литургије у верском васпитавању деце, као и да је Јеванђеље књига над књигама која нас учи хришћанском животу. На самом крају беседе епископ је присутне подсетио на Христове речи да ко хоће да задобије Царство Божије мора да буде као дете - без трунке злобе у себи.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

После трпезе љубави епископ Јован је са свештенством присуствовао обележавању сећања на “Први Сведски рат” под називом: “Из Србије с` љубављу”, чиме је била окончана посета преосвећеног Азањи.

Ћакон Александар Јаћимовић