Одштампајте ову страницу

ХРАМОВНА СЛАВА У ХРАМУ СВЕТОГ АПОСТОЛА И ЈЕВАНЂЕЛИСТЕ ЛУКЕ У РАКИТОВУ

ХРАМОВНА СЛАВА У ХРАМУ СВЕТОГ АПОСТОЛА И ЈЕВАНЂЕЛИСТЕ ЛУКЕ У РАКИТОВУУ суботу, 31. октобра 2015. године, црквена заједница у Ракитову прославила је своју храмовну славу, св. ап. и јев. Луку. Прославу храмовне славе је увеличало присуство Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована који је служио Свету Архијерејску Литургију уз саслужење архијерејског намесника беличког протојереја Небојше Младеновића, његовог заменика јереја Миломира Тодоровића, јереја Бобана Сеновића, јереја Милана Јовановића, протођакона Небојше Јаковљевића и ђакона Далибора Нићифоровића.

За певницом је појао дечији хор храма св. ап. Луке под вођством Александра Томина из Госпођинаца. Светој Литургији су присуствовали сви ученици Основне школе „Љубиша Урошевић“ на челу са директорком Горданом Златановић, наставницима и учитељицама.

По прочитаном Јеванђељу Епископ је упутио поуку верном народу, уз напомену да Јеванђеље треба читати, увек се може наћи времена, али да је још битније њиме живети. Такође је напоменуо да се сви угледамо на децу, која су безазлена, ако желимо да задобијемо Царство Божије.

Беседа епископа шумадијског Г. Јована

Након Заамовне молитве кренуло се у Литију око светог храма, а затим је пререзан славски колач. Његово Преосвештенство Г. Јован честитао је славу овогодишњем колачару и ктитору храма г. Миодрагу Николићу Феману и свом присутном верном народу. После завршетка свете Литургије сви присутни су присуствовали трпези љубави у сали при храму. По завршетку, Епископ је обишао радове на парохијском дому у Ракитову и храм у изградњи св. Јована Крститеља у Кончареву.

протојереј Зоран Симоновић