ОСВЕЋЕЊЕ ГЕНЕРАЛНО РЕНОВИРАНОГ ПАВИЉОНА “БИСЕР” У ЗАВОДУ ЗА СМЕШТАЈ ОДРАСЛИХ У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМА

ОСВЕЋЕЊЕ ГЕНЕРАЛНО РЕНОВИРАНОГ ПАВИЉОНА “БИСЕР” У ЗАВОДУ ЗА СМЕШТАЈ ОДРАСЛИХ У МАЛИМ ПЧЕЛИЦАМАУ уторак 10. новембра, када Завод за смештај одраслих лица у Малим Пчелицама прославља свој дан, установљен још давне 1972. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован уз саслужење свештенства и присуство министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања господина Александра Вулина и градоначелника града Крагујевца господина Радомира Николића, освештао је генерално реновирани павиљон “Бисер” или како се још међу запосленима и корисницима назива Други павиљон.

У Другом павиљону борави 192 корисника, а ради се о лицима која се сврставају у групу корисника типа психогеријатрије и особа са менталним ретардацијама.

На наведене радове утрошено је око 25 милона динара из личних извора, односно сопствених средстава Завода. Немерљив је труд директора Завода др Владице Станојевића, који је на прави начин умео да анимира своје сараднике како би дали од себе највише и најбоље што могу, а све следећи пример и пожртвовање свог руководиоца.

Његовом Преосвештенству су саслуживали: потојереј-ставрофор Саво Арсенијевић, потојереј-ставрофор Рајко Стефановић, потојереј-ставрофор Зоран Митровић и протојереји Бојан Димитријевић и Милан Живановић, као и протођакон Иван Гашић.

После чина освећења павиљона Преосвећени Владика је посетио храм Светог Луке Кримског и Симферопољског који се гради у Заводу за смештај одраслих у Малим Пчелицама и том приликом упутио веома корисне сугестије и савете мајсторима и лицима ангажованим на изградњи поменуте светиње.

протојереј Бојан Димитријевић