Одштампајте ову страницу

ДУХОВНА ТРИБИНА У БАРАЈЕВУ

ДУХОВНА ТРИБИНА У БАРАЈЕВУ С благословом Његовог преосвештенства епископа шумадијског Господина Јована, у парохијском дому храма Спаљивања моштију Светог Саве одржано је предавање на тему “Хришћанскa породица и хришћански пост”. Предавач је био доцент на Православном богословском факултету у Београду др Растко Јовић.

Интересантна тема привукла је велики број хришћана Барајева и околине а предавач је, после краћег увода протојереја-ставрофора Виде Милића, веома заинтересовао окупљене који су са великом пажњом слушали педавање.

Предавање је започето темама из светог писма у вези са хришћанским животом да би се проширило на данашњи живот хришћана, међусобну отуђеност и проблем све мање породичне комуникације. Разговор у породици је веома битан, нарочито са децом. Др Растко Јовић је позвао окупљене да што чешће проводе своје време са породицом посебно са децом и то посебно отац чију улогу у васпитању често стављамо у други план.

У другом делу предавања тема је био хришћански пост, његова важност, проблем дужине трајања и слабо учешће верника. Осврнувши се на овај божићни пост др Растко Јовић је нагласио важност празника детинци материце и оци и дела милосрђа на које смо позвани да чинимо у току поста. Болест као последица пада човековог је проблем са којом се често сусрећемо.

После предавања уследила су питања верника, нарочито у вези породичног живота и васпитања деце. Уважени предавач је нарочито нагласио важност слободе у животу детета.