СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТИРГИЈА У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ

СВЕТА АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТИРГИЈА У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИУ уторак 2. фебруара 2016., Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литиргију у храму Св. Димитрија у Сушици.

Eпископу су саслуживали свештеници: протојереј Милан Беговић, протонамесник Небојша Ракић, протонамесник Александар Сенић и ђакон Милутин Гашевић.

Говорећи о угоднику Божијем кога наша Света Црква данас прославља Светом Јевтимију Великом, Епископ нам каже да је он свој живот посветио Богу и животу јеванђелском. Успео је да својим начином делања, размишљања и осећања очисти ум и молитвом и хришћанским врлинама које су га красиле очисти срце своје од прљавих жеља. Молимо се по узору на данашњег светитеља јер нам он сведочи молитву из љубави. Епископ наглашава да је Свети Јевтимије Велики био човек који је обиталиште Светог Духа, чија су уста говорила премудрост и чије је срце било испуњено разумом. За све је у животу потребна припрема, а поготово за молитву и зато нас Епископ позива да кренемо врлинским путем и да својим животом сведочимо Васкрслога Христа.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Ђакон Милутин Гашевић