АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ

АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ ПРЕОБРАЖЕЊА ГОСПОДЊЕГ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИУ недељу, 13. марта, када наша Света Црква прославља преподобног Јована Касијана, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Господин Јован, служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Преображења Господњег у Смедеревској Паланци уз саслуживање архијереског намесника јасеничког протојереја-ставрофора Велибора Ранђића, протојереја-ставрофора Тихомира Анђелковића, протонамесника Драгана Милутиновића, протонамесника Драгана Икића, јереја Слободана Сенића, јереја Милана Кеџића, протођакона Ивана Гашића и ђакона Александра Јаћимовића.

По прочитаном Јеванђељу, Преосвећени је одржао прикладну беседу посебно нагласивши Христове речи да је потребно да, пред почетак поста, опростимо једни другима и да једино они обузети гордошћу то не могу, јер је гордост извор сваког греха. На крају је пожелео свима срећан почетак поста уз подсећање да су пост и молитва наше највеће оружје против злога и да је пост мост који нас спаја са Богом.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Радост литургијског сабрања је продужена трпезом љубави коју је припремило братство храма. Овим је завршена архијерејска посета верном народу Смедеревске Паланке.

Александар Јаћимовић, ђакон