ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЈАСЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВА

ИСПОВЕСТ СВЕШТЕНСТВА ЈАСЕНИЧКОГ НАМЕСНИШТВАУ петак, 25. марта када наша Света Црква прославља Светог Преподобног Симеона Новог Богослова и Сетог Григорија Двојеслова, Његово Просвештенство епископ шумадијски Јован служио је Свету Архијерејску Литургију пређеосвећених дарова у храму Вазнесења Господњег у Голобоку.

Његовом Преосвештенству су овом приликом саслуживали архимандрид Серафим, намесник јасенички протојереј-ставрофор Велибор Ранђић, протојереј Раденко Гавриловић, јереј Милан Кеџић, протођакон Иван Гашић и ђакон Александар Јаћимовић. Пре почетка Свете Литургије архимандрид Серафим је извршио Свету тајну исповести свештенослужитеља јасеничког намесништва.

Преосвећени се у беседи обратио вернима подсећајући их да је време поста и да један од најбитнијих аспеката поста послушање које се рађа из вере, али не било које послушање, већ послушање Божијих заповести. Још један битан аспект проповеди се односио на покајање, које је мост који нас уздиже изнад својих слабости и страсти. Покајање води ка Васкрсењу, а такође покајањем се рађа нови човек. На крају Владика је позвао све да отворе своје духовне очи, које како би смо сагледали своје грехе, да не будемо горди, јер горд човек не може да види своје грехе.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

По свршетку Свете Литургије у сали парохијског дома јереј Саша Миленовић је прочитао свој реферат на тему: „О томе како се Христов живот остварује у светим тајнама (крштења, миропомазања и причешћа)“ после чега се приступило дискусији на прочитани текс. На крају овог духовног сусрета одржана је трпеза љубави, коју је спремио јереј Далибор Нопваковић са својим парохијанима.

Александар Јаћимовић, ђакон