Одштампајте ову страницу

ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА ЦРКВЕ У МАЛОЈ ВРБИЦИ

ОСВЕЋЕЊЕ ТЕМЕЉА ЦРКВЕ У МАЛОЈ ВРБИЦИУ суботу, 9. јула 2016. године, када наша Света Црква прославља и празнује Преподобног Давида Солунског, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован у раним поподневним сатима освештао је темеље новог храма у Малој Врбици посвећеног Светом Апостолу и Јеванђелисти Јовану Богослову. Овом приликом Владика је, такође, освештао крст и звоно ове Цркве.

Присутним верницима наш Владика је упутио охрабрујуће речи у којима их је подсетио на вишевековну мудрост да Храм изграђује све оне који Храм граде, као и то да су Срби најимперсивније грађевине подигли и подухвате учинили у најтежим временима. Градити Цркву значи уграђивати себе у њу, свако према својим могућностима, молитвом или прилогом. Епископ Јован је посаветовао присутне да се око своје Цркве окупљају и да у Цркви активно богослужбено живе.

Надлежни парох, јереј Марко Стевановић, уз помоћ протојереја Александра Марковића и црквеног одбора наставља даље активности на изградња цркве брвнаре на овим темељима. Након освећења присутни су заједничарење наставили на трпези љубави у Етно селу Амерић.

јереј Марко Јефтић