Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТОГ ЦАРА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУ

ЛИТУРГИЈУ У ХРАМУ СВЕТОГ ЦАРА ЛАЗАРА У БЕЛОШЕВЦУУ среду 6. jула 2016. године, када Света православна црква слави Свету мученицу Агрипину, Владимирску икону Мајке Божије.

Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету архијерејску литургију у храму Светог цара Лазара у Белошевцу, уз саслужење протојереја-ставрофора Љубомира Радића, протонамесника Саше Огњановића и ђакона Немање Стојковића.

Након прочитаног светог Јеванђеља епископ се обратио окупљен верницима између осталог рекавши да апостолима није било лако у њиховом времену, али када је хришћанину било лако? Никада. Јер Господ је у јеванђељу рекао ко хоће да побожно живи биће гоњен, али благо нама ако нас гоне због правде и тешко нама ако нас гоне због неправде а ми никако не видимо да чинимо неправду. Знати и умети је јако битно у живету али не оном човечанском мудрошћу, него просвећен светим тајнама и светим врлинама. Бити истински човек, божји човек, истински хришћанин у свету је исто као бити овца међу вуковима. Овца међу вуковима је у опасности са две стране. Прво да је вуци не растргну, не закољу, а друго да овца видевши да међу вуковима не може да опстане не претвори се и она у вука. Али нас Господ није послао у овај свет ни да нас вукови растргну ни да ми постанемо вукови.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована