Одштампајте ову страницу

ЦРКВЕНА СЛАВА У ДЕСИМИРОВЦУ

ЦРКВЕНА СЛАВА У ДЕСИМИРОВЦУНа дан свете великомученице Недеље, 20. јула 2016. Године, у селу Десимировцу надомак Крагујевца похрлило је мноштво народа из разних места да дочека свог Епископа.

И ако многи мештани још не схватају смисао црквене славе и праву славу заменили са успоменом на освећење Цркве пред Малу Госпојину, Господ је пројавио силу своју кроз мноштво народа.

Светом Литургијом началствовао је Епископ шумадијски Господин Јован уз саслужење архијерејског намесника опленачког протојереја-ставрофора Миладина Михаиловића, архијерејског намесника крагујевачког протојереја-ставрофора Рајка Стефановића, протојереја Милана Томића, протонамесника Слободана Радивојевића, протођакона Небојше Јаковљевића и ђакона Милутина Гашевића.

Лепоту богослужења украсио је хор са Опленца под вођством проф Марије Ракоњац из Карађорђеве Тополе, а благољепију службе помогла су дечица из села, као и из Груже, уз појање свих верника у Храму.

У својој беседи Епископ је објаснио о благослову свете мученице Недеље, као и о задобијању благодати Божије.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Мноштво деце се причестило у препуном Храму. Од госпође Јулке овогодишњег свечара, колач је преузео господин Мика Марковић. После Свете литургије уследио је богат културно-уметнички програм пријатеља из Груже, а после тога бела трпеза љубави у организацији и припреми свечара, надлежног свештеника и његове породице, одборника и верног народа.

Као и у време овоземаљског живота, тако и сада светој великомученици Недељи нико и ништа није могло да поремети тријумф Њене овоземаљске као и Небеске Славе.

парох десимировачки, протонамесник Дејан Петровић