БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ СТРАНИХ ЈЕЗИКА МЛАДЕНОВАЧКЕ ЦРКВЕ ЗАПОЧЕЛИ ДРУГУ ГОДИНУ РАДА

БЕСПЛАТНИ КУРСЕВИ СТРАНИХ ЈЕЗИКА МЛАДЕНОВАЧКЕ ЦРКВЕ ЗАПОЧЕЛИ ДРУГУ ГОДИНУ РАДАСа благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Г. Јована братство младеновачког Храма је организовало бесплатну помоћ у учењу енглеског и руског језика за своје најмлађе вернике. С обзиром на то да се руски као други страни језик учи од 5. разреда у највећој младеновачкој школи ОШ „Момчило Живојиновић“ (коју похађа 1500 ученика), припремна настава је почела још у августу месецу. У суботу, 8. октобра 2016. у 11 часова, у просторијама Парохијског дома младеновачке Цркве одржан је састанак са родитељима деце који желе да похађају бесплатне часове енглеског језика.

Поред техничких детаља договорено је да се часови одржавају суботом од 11 часова за ученике од 1‒4. разреда, а од 11.45 часова за ученике од 5‒8. разреда основне школе. С обзиром на то да је показано велико интересовање, активно се ради на организовању још једног термина. Бројност заинтерсованих ђака показује да је у времену тешке материјалне ситуације овај тип помоћи изузетно добродошао. Братство младеновачког Храма већ две године организовањем ових курсева делимично олакшава родитељима терет школовања деце.

Професорке Наташа Јефтић и Ивана Стеванчевић су, као активни чланови евхаристијске заједнице младеновачког храма Успења Пресвете Богородице, изразиле жељу да волонтерским радом допринесу својој Цркви и овим потврдиле важност укључивања верног народа у служењу ближњима.

јереј Марко Јефтић