ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У РЕСНИКУ

ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ У РЕСНИКУЦрква Божија у Реснику покрај Крагујевца, прославила је своју Славу, празник Покрова Пресвете Богородице на челу са својим свештеником јерејом Мирком Шиљковићем и литургијом коју је служио протојереј Драган Васиљевић у саслужење свештеника Милана Ћосића, Слободана Бабића, Драгана Брашанца, Дејана Петровића и Сретка Петковића. Литургију су својим појањем улепшали појци протонамесник Братислав Паунковић и вероучитељ г-дин Дарко Бошковић као и пензионисани дугогодишњи парох Реснички прота Мирослав Исаиловић, те хор хришћанки из овог села.

Након прочитаног Јеванђеља, вернима који су се окупили у великом броју, беседом се обратио протонамесник Слободан Бабић поучавајући врне о важности и значају Пресвете Богородице која је својим пристанком да Адамово НЕ, претвори у човеково ДА Богу, омогућила стварање Цркве Божије. Зато је она за нас не само Христова Мајка, већ и свима нама која нас својим Покровом штити и чува. Наше молитве Пресветој Богомајки ће увек бити услишене, нарочито ако их загледани дубоко у себе проузносимо и свег срца и дубине наше душе.Без Њеног покрова и заступништва немогуће је живети нама који стално грешимо…у Њу се уздајмо к Њој прибегавајмо, јер смо под Њеним Покровом заштићени и сигурни. Она ја посредница између Неба и Земље и Она је та која приноси молитве за нас пред Престолом Господњим. Она је љубав и милосрђе наше, Она је сажаљење наше, Она је праштање и заступање наше пед Богом, била је поука Оца Слободана Бабића верном народу.

Након причешћа верних учињен је Литијскиопход око храма, а потом је преломљен Славски колач. Потом се вернима обратио Отац Сретко Петковић захвалио свим вернима који су дошли на ову Свету Литургију због свог ангажовања и подршке коју пружају своме надлежном свештенику Мирку Шиљковићу око радова на парохијском дому, који напредују тавом брзином да ће ускоро бити завршени. Омалтерисана је сала дома, а пред улазом у храм су обновљене плочице. Још је истакао да је веома лепо то што у храм Господњи долази све више народа који заједно са својим свештеником изграђују Цркву Божију у овом месту.

Културно уметнички програм су заједно са својим свештеником припремили ученици Основне Школе, а прослава празника Покрова Пресвете Богородице је настављена до вечерњих часова.

протођакон Мирослав Василијевић