Одштампајте ову страницу

ДОДЕЛА ОРДЕНА ДИРЕКТОРУ РЕИК КОЛУБАРЕ

Orden Kolubara KragujevacУ петак 02. маја 2008.  у Крагујевцу, Његово Преосвештенство епископ шумадијски Г. Јован примио је генералног директора РЕИК (Рударско енергетско-индустријског комбината) Колубаре господина Владана Јовчића са сарадницима, господином Предрагом Лучићем помоћником и господином инжењером Славковићем, и одржао састанак којем је присуствовао и протојереј Војислав Одавић парох печански.

У срдачном разговору епископ Јован је истакао да је огромна заслуга РЕИК Колубаре, свих њених радника и нарочито пословодства на челу са г-дином Јовчићем на челу, у богоугодном делу обнављања и изграђивања цркава, манастира и конака епархије шумадијске, а нарочито у изградњи новог Епархијског центра (Владичанског двора).

Тим поводом, као знак захвалности, али и као подстицај да истрају у овом од Бога благословеном делу, епископ Јован је уручио највеће одликовање које епархија шумадијска има – орден светог Симеона Мироточивог господину Владану Јовчићу. Одликујући генералног директора РЕИК Колубаре, Преосвећени је истакао да је овај орден додељен њему лично због његове несебичне пожртвованости и ревности према Богу, али да га заслужују и сви радници-рудари РЕИК Колубаре због љубави коју имају и коју показују према својој Цркви.