Одштампајте ову страницу

ЛИТУРГИЈА У ХРАМУ СВ. ДИМИТРИЈА У СУШИЦИ

У уторак 27. јуна 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ шумадијски Г. Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Св. Димитрија у Сушици. Епископу су саслуживали свештеници: протојереј-ставрофор Милан Беговић, протонамесник Александар Јовановић и ђакон Милутин Гашевић.

Након прочитаног Јеванђеља, у духовној поуци Епископ нам говори да је молитва разговор душе човекове са Богом. Верујући човек живи молитвом. Онај који не верује у Бога, тај и не осећа потребу да се Богу моли. Епископ наглашава да нам је за искрену молитву потребна вера у постојање Бога. Тек онда човек може да успостави „присан контакт” путем молитве са Свемогућим Богом; да води духовни разговор путем молитве. Епископ нас учи да се молитвени однос изражава мислима, речима, поступком- делима; унутрашњим погледом душе и срца.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Епископ нас на крају позива да у молитви поступамо са страхопоштовањем према Богу. Дужни смо да прослављамо Бога и у телима и у душама нашим, јер су наша тела као и душе призвани у славу Царства Божијег.

Ђакон Милутин Гашевић