Одштампајте ову страницу

ВИДОВДАНСКО ВЕЧЕ У ШУМАРИЦАМА

ВИДОВДАНСКО ВЕЧЕ У ШУМАРИЦАМАВидовдан, празник голготе и рађања у вечности српског рода свечано је прослављен у порти храма Светог Великомученика Георгија у крагујевачком насељу Шумарице.

Звоно храма наговестило је долазак Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована који је дочекан од стране чланова Хора Свети Ђакон Авакум и многобројног народа који се одазвао да у радости и добру прослави данашњи празник. Господин Епископ посетио је храм Светог Георгија у изградњи и дао своје очинске савете како за даље радове у храму тако и за неопходне објекте који су потребни у порти храма. Узевши благослов од владике Јована почео је програм посвећен данашњем празнику. Уз песму и текстове посвећене Господу, светима, данашњем празнику сећали смо се славне прошлости у жељи да осветимо садашњост и да хитамо сигурној вечности. Код присутног народа,песме и текстови пробудили су осећај и жељу за радост која је једино присутна у заједници сабраних у име Божије.

Након програма владика Јован благословио је и даровао иконице члановима хора,а затим и присутном народу који је у великом броју прилазио да узме благослов од свога Архијереја. У порти храма припремљено је и послужење за све присутне које је спремљено добротом доброжелатеља овог светог храма.

парох шумарички протонамесник Срђан П. Тешић