Одштампајте ову страницу

СВЕТA АРХИЈЕРЕЈСКA ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИ

СВЕТA АРХИЈЕРЕЈСКA ЛИТУРГИЈA У ХРАМУ СВЕТЕ ПЕТКЕ У КРАГУЈЕВАЧКОМ НАСЕЉУ ВИНОГРАДИУ петак 11. августа 2017. године, Његово Преосвештенство Епископ Шумадијски Господин Јован служио је Свету Архијерејску Литургију у Храму Свете Петке у крагујевачком насељу Виногради. Епископу су саслуживали протојереј Драган Брашанац и ђакон Милутин Гашевић.

Епископ нам у беседи говори да човек уколико жели да се бори против сопственог зла, против себичности мора да окуси Благодат Божију, да се наслађује слашћу Духа Светога. А управо спознаја Христа је оно што Хришћанина одржава у својој борби да постане угодник Божији. Епископ нас саветује да погледамо своју ревност и запитамо се да ли живимо у чистоти и простоти Божијој? Дакле, један вид чистоте је несебичност и дарежљивост – делити са другима оно што нам је Бог дао. Такође, чистота се огледа у начину нашег размишљања, говора, дела и понашања. Епископ наглашава да је Бог једини који може очистити нашу савест и да код расуђивања увек акцентујемо смирење.

Беседа Епископа шумадијског Г. Јована

Чист живот је нешто што је на Божијем срцу за Његов народ! Чист живот пред Богом има велику силу и утицај на људе и околину, у толикој мери да може да придобије за Божије царство оне који не верују (1. Пет. 3:1,2).

Ђакон Милутин Гашевић